Tuotanto

Paluu Käpylään

Ilmestyy 2021, Valmiixi. Nuorena vankilaan joutunut mies palaa tutuille kaduille tekonsa sovittaneena, mutta peläten, kuinka hänet vastaanotetaan Käpylässä. Suomalainen yhteiskunta on suljettu koronan takia. Vapaus tarkoittaakin eri asioita kuin aikaisemmin. Käpylän Kisakylässä asuva vanha tuomari kärsii rajoituksista, mutta hän saa viimeisen tehtävän. Vankia ja tuomaria yhdistää vanha talo Taivaskallion Kotipolulla. Sen omistaa oopperalaulajatar, joka ei pääse palaamaan Firenzestä Suomeen.

Rikos ja rakkaus

Kolmen eri-ikäisen pariskunnan kohtalot muuttuvat syksyisessä Helsingissä. Lukija pääsee osallistumaan Linnan juhliin ja arvostettuihin ravintoloihin. Tapahtumat vievät myös Tampereen Teiskoon. Myllylahti Oy 2018.

Aito isä

Kirjailija alkoi selvittää vuonna 1946 kadonneen isänsä tapausta. Löytyi talvisodan rintamarunoilija, jonka Olavi Paavolainen ohjasi jatkosodan ajaksi kirjoittamaan sotapropagandaa. Isän tarinassa on faktaa ja fiktiota, runoja ja vaiettua historiaa. Sanasato 2017.

Siell´ on hieno hietakehto

Kaksi naista, kaksi kohtaloa. Nuori naispoliisi Sonja Sivula saa tuntumaa todellisuuteen. Tapahtumat vievät Helsingin keskustasta Saksan moottoriteille ja Näsijärven rannoille.
Lisäosa Käpylästä aiemmin kertoviin kirjoihin. Yksi henkilöistä on syntynyt Käpylä-trilogian viimeisessä osassa, joka kertoo vuodesta 1962. Nyt hän on keski-ikäinen, asuu lapsuuden kodissaan Nyyrikintiellä ja joutuu mukaan kadonneen yrittäjänaisen kohtalon selvittämiseen. Myllylahti Oy 2015. Myllylahti Oy 2015.

Kohtalona Rauhaniemi

Käpylätrilogian henkilöt uusissa maisemissa Tampereella. Kesä 1968 on kuuma Domuksella ja Aaltosen kenkätehtaassa mutta myös poliittisesti. Myllylahti Oy 2013.

Kadonneet muistot

Vakava sairaus pakottaa entisen kellosepän palaamaan nuoruutensa maisemiin Ruotsiin. Jossain on lapsi, joka pitää palauttaa äidilleen. Myllylahti Oy 2012.

Talo Teiskossa

Valmiixi 2011. Elämäntapakokeilu maaseudun rauhassa Tampereen Teiskossa.

Käpylätrilogia

Levottomat kadut

Kesä 1962. Tuhansia nuoria ympäri maailmaa kokoontuneena Helsinkiin Rauhan festivaaleille, jotka pidettiin Kylmän sodan varjossa. Nuori rakkaus muuttuu traagiseksi. Vanhat synnit paljastuvat. Myllylahti Oy 2009

Käpylän tähdet

Miten astmahoitajan katoaminen ja Käpylän kummitustalon tapahtumat liittyvät toisiinsa? Tohtori Blomgvist, rikoskomisario Rehn ja etsivä Kari Väänänen selvittävät outoa arvoitusta. Myllylahti Oy 2006.

Murha Käpylässä

Käpylän poliisiasemalla on kiirettä. Kansakoulunopettaja on tapettu. Aluelääkäri änkeää mukaan tutkimuksiin ja suututtaa murharyhmän. Idyllisessä kaupunginosassa pelätään, kun seuraava uhri on hyväkuntoinen urheiluhieroja. 50-luvun Helsinkiä kuvaavan trilogian ensimmäinen osa oli Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkintoehdokas. Myllylahti Oy 2005.

Julkaistut antologiat (2004-2007)

 • Kapinarunot, 2017. Työväenkirjaston ystävät.
 • Murha Myllyssä -antologia, kust. Myllylahti Oy
 • Novellit 2004 -antologia, kust. Gummerus Oy
 • Katajanvarsi oli musta -antologia, kust. Kouvolan Dekkaripäivät

Esitetyt näytelmät (1970-2010)

 • Kapinalliset - nuorisonäytelmä prinsessasta, joka anastaa vallan vastahakoiselta veljeltään; esitykseen on varattu tilaa musiikki-, tanssi- ja akrobaattiosioille
 • Manne ja Milla - Radioteatterin esittämä kuunnelma vuosilta 1989 ja 1990; kertoo laitosnuorista, jotka alkavat vastustaa huumekauppiaita; teksti on muunnettavissa teatterille
 • Muutto - pienoisnäytelmä, jota esitetty Mainos-TV:ssä vuonna 1976; tekstiä ei ole enää saatavissa
 • Adalmiinan helmen arvoitus - koululaisryhmille kirjoitettu esitys, joka perustuu Topeliuksen satuun
 • Rock räjäyttää - tekstiä ei ole enää saatavissa
 • Tenavat - tekstiä ei ole enää saatavissa
 • Herra Salminen ja maailmanrauha - löytyy TNL:n luetteloista